Skillnaden mellan flyttstädning och vanlig städning: Vad ingår i en flyttstädning – En guide från dina vänner

flyttstädning

När du flyttar ut från en bostad eller lokal så är det viktigt att lämna det rent och snyggt. Men vad är egentligen skillnaden mellan en vanlig städning och en flyttstädning? I den här artikeln kommer vi att förklara vad som ingår i en flyttstädning och jämföra det med en vanlig städning.

flyttstädning

Vad är en flyttstädning?

En flyttstädning är en noggrann rengöring av bostaden eller lokalen som ska lämnas efter en utflyttning. Syftet är att göra det rent och snyggt för nästa person som ska bo eller arbeta där. Flyttstädning är vanligtvis mycket mer omfattande än en vanlig städning eftersom den inkluderar städning av platser som vanligtvis inte rengörs, som exempelvis baksidan av kylskåpet eller ugnen.

Vad ingår i en flyttstädning?

 • En flyttstädning inkluderar vanligtvis följande:
 • Rengöring av alla golv och mattor, inklusive dammsugning, våttorkning och avlägsnande av fläckar.
 • Rengöring av alla ytor, inklusive väggar, dörrar, fönster, lister och tak.
 • Rengöring av köket, inklusive ugn, spis, kylskåp, frys, diskbänk, skåp och lådor.
 • Rengöring av badrummet, inklusive toalett, badkar, handfat, speglar och kakel.
 • Rengöring av alla garderober och skåp, inklusive insidan och utsidan.
 • Rengöring av balkong eller uteplats.
 • Avlägsnande av alla spår av damm, smuts och fläckar.

Skillnaden mellan flyttstädning och vanlig städning

En vanlig städning görs regelbundet för att hålla ett hem eller lokal rent och snyggt. En flyttstädning görs när man flyttar ut från en bostad eller lokal. Skillnaden är att en flyttstädning är mycket mer omfattande och inkluderar städning av platser som vanligtvis inte rengörs vid en vanlig städning.

Läsvärt: vanliga städmisstag att undvika

Varför behöver man göra en flyttstädning?

Att göra en flyttstädning är viktigt av flera skäl. För det första är det ett hygieniskt sätt att lämna en bostad eller lokal efter sig. Efter att ha bott i en bostad under en längre tid kan det uppstå smuts, damm och bakterier som kan påverka hälsan negativt. Genom att göra en noggrann rengöring av bostaden eller lokalen kan du vara säker på att nästa person som flyttar in inte utsätts för detta.

För det andra kan det hjälpa dig att få tillbaka din deposition eller hyresgaranti. Många hyresvärdar kräver en grundlig städning innan de återbetalar din deposition. Om bostaden inte är ordentligt rengjord kan det resultera i att du förlorar en del eller hela depositionen.

För det tredje hjälper det dig att göra ett gott intryck på nästa person som ska bo eller arbeta där. Om bostaden eller lokalen är ren och snygg när den nya personen flyttar in kan det bidra till en positiv start på deras vistelse.

Hur förbereder man sig för en flyttstädning?

För att göra en effektiv och grundlig flyttstädning är det viktigt att förbereda sig väl. Här är några tips som kan hjälpa dig att förbereda dig:

 1. Ta bort alla personliga föremål från bostaden eller lokalen. Detta inkluderar möbler, kläder, papper och annat som inte hör till bostaden.
 2. Töm alla skåp och garderober.
 3. Ta bort alla hyllor och gardinstänger från väggarna.
 4. Töm och rengör kylskåpet och frysen.
 5. Rengör ugnen och spisen.
 6. Töm diskmaskinen och rengör den.
 7. Ta bort alla lösa mattor och tvätta dem.
 8. Töm papperskorgar och sopbehållare.
 9. Se till att ha alla rengöringsprodukter och verktyg som du behöver till hands.

När ska man göra en flyttstädning?

Flyttstädningen bör göras när du har flyttat ut ur bostaden eller lokalen och innan nästa person flyttar in. Det är viktigt att planera din tid väl och ge dig själv tillräckligt med tid för att utföra en noggrann och effektiv rengöring.

Vill du överlåta städningen till någon annan? Tveka inte att anlita en professionell städfirma som kan hjälpa dig med dina behov och önskemål. Ska du flytta och bor i Stockholmstrakten, då kan du ta hjälp av en städfirma som erbjuder flyttstädning i Lidingö för en komplett och professionell städning av din gamla bostad. De kan också hjälpa till med byggstädning, hemstädning och mycket mer.

Fördelar med att anlita en professionell städfirma

Att anlita en professionell städfirma kan ha flera fördelar. För det första kan de garantera att städningen är ordentligt utförd och att du får tillbaka din deposition eller hyresgaranti. För det andra kan de hjälpa dig att spara tid och energi genom att göra arbetet åt dig. För det tredje kan de ge dig råd om hur du kan förbereda dig för städningen och hur du kan underhålla bostaden eller lokalen efter städningen är klar.

Mer städtips från vännerna på Tulpar

Mer information, tips och råd om flyttstädning, kika in hos https://kvallskvisten.se/