10 Städprodukter du kan göra själv!

Vad händer när vi inte vill använda städprodukter med kemikalier? Som en person som värnar om miljön och vår hälsa, så vet jag att det är här hemmagjorda städprodukter kan komma till vår räddning. De är inte bara miljövänliga utan också budgetvänliga, och det bästa av allt är att du kan göra dem själv.

Att skapa dina egna städprodukter kan verka som en utmaning, men det är faktiskt ganska enkelt.

Här är 10 städprodukter som du kan göra själv och varför du bör göra och använda dem.

Allrengöring

– Perfekt för att städa alla ytor i ditt hem, allrengöring är en av de mest användbara städprodukterna. Blanda lika delar vatten och ättika i en sprayflaska och använd för städning av allt från köksbänkar till badrumsspeglar. Vinäger har hög surhetsgrad vilket gör det till en effektiv allrengöring. Det hjälper också till att ta bort lukt och bakterier. Detta gör det till ett utmärkt alternativ till kommersiella städprodukter.

Fönsterputs

– Fönsterputsning kan vara en utmaning utan rätt produkter. Blanda lika delar vatten och ättika i en sprayflaska och använd för att rengöra dina fönster. Torka sedan rent med en trasa. Detta kommer att lämna dina fönster skinande rena och utan ränder.

Besök även fonsterman om du vill ha städtips.

Köksspray

– Att ha en specifik produkt för att städa ditt kök kan göra en stor skillnad. Blanda lika delar vatten och tvål i en sprayflaska och använd för städning av spis, diskbänk och köksskåp. Du kan använda en mild diskmedel för att göra kökssprayen.

Luftfräschare

– Istället för att köpa dyra luftfräschare kan du göra en egen med några enkla ingredienser. Blanda 2 koppar vatten, 2 matskedar vodka och 10 droppar av din favoritdoftande eteriska olja i en sprayflaska. Spray på mattor, gardiner och i luften för att fräscha upp hemmet.

Städservetter

– Det är alltid bra att ha städservetter till hands för snabb städning av ytor. Blanda 1 1/2 kopp vatten, 1/4 kopp ättika och 1/4 kopp tvål i en burk med tättslutande lock. Använd för att fukta remsor av papper eller tyg för att göra dina egna städservetter. Detta är ett bra alternativ till engångsservetter och det hjälper till att minska miljöavfallet.

Toalettrengöring

– För att rengöra din toalett kan du blanda 1/2 kopp bikarbonat, 1/2 kopp vinäger och några droppar av din favoritdoftande eteriska olja. Häll blandningen i toaletten och låt den verka i några minuter innan du skrubbar rent. Bikarbonaten fungerar som ett slipmedel medan vinägern bryter ner smuts och bakterier.

Möbelpolering

– För att hålla dina möbler glänsande och rena kan du blanda 1/4 kopp olivolja med 1/4 kopp citronsaft. Applicera på dina möbler med en trasa och torka rent. Detta hjälper till att ge en fin glans till dina möbler.

Golvvax

– Att ha rena golv är viktigt för att upprätthålla en ren livsmiljö. Blanda 1/4 kopp bivax, 1/4 kopp carnaubavax och 1/4 kopp olivolja i en kastrull. Värm upp blandningen på låg värme tills vaxet har smält. Applicera på golvet med en trasa och torka rent. Detta är en effektiv och miljövänlig lösning för att hålla golven rena.

Rostborttagning

– För att ta bort rostfläckar kan du använda en blandning av bikarbonat och citronsaft. Applicera på den rostiga ytan och skrubba försiktigt med en borste. Bikarbonaten fungerar som ett slipmedel och citronsaften hjälper till att bryta ner rosten.

Tvättmedel

– Att göra ditt eget tvättmedel är inte bara miljövänligt utan också mer kostnadseffektivt. Blanda 1/2 kopp tvättärtor, 1/2 kopp tvätt soda och 10 droppar av din favoritdoftande eteriska olja i en burk med tättslutande lock. Använd 1-2 matskedar per tvätt. Tvättärtor är en naturlig rengöring som hjälper till att ta bort smuts och fläckar från dina kläder.

Varför du bör göra dina egna städprodukter?

Att göra dina egna städprodukter har många fördelar. För det första är det miljövänligt eftersom du kan undvika kemikalier som kan skada miljön. Detta är speciellt viktigt om du har små barn eller husdjur som kan bli känsliga för kemikalier. För det andra är det kostnadseffektivt eftersom du kan spara pengar genom att göra dina egna produkter istället för att köpa dyra kommersiella städprodukter. Du kan också anpassa produkterna efter dina specifika behov och preferenser.


Det finns många fördelar med att göra dina egna städprodukter. Du kan undvika kemikalier, spara pengar och ha en städprodukt som passar dina specifika behov. Genom att använda dessa DIY-städprodukter kan du upprätthålla en ren och hälsosam livsmiljö i ditt hem eller kontor. Om du behöver hjälp med städning som flyttstäd, kontorsstädning, byggstädning eller hemstädning, kan du alltid anlita en städfirma för städhjälp. En professionell städfirma har expertkunskap om olika städuppgifter och de har rätt utrustning för att göra städningen så effektiv som möjligt. Du kan också vara säker på att de använder miljövänliga städprodukter som inte skadar din hälsa eller miljön.

Städhjälp är särskilt viktigt för personer med fulltidsjobb eller för dem som har en hektisk livsstil. Att ha en städfirma som tar hand om din hemstädning kan hjälpa dig att spara tid och energi som du kan använda för att fokusera på andra saker i ditt liv. Det kan också minska stressen och oro över att städningen inte görs på rätt sätt.

Du kan göra effektiva städprodukter hemma som är miljövänliga och budgetvänliga. Genom att använda dessa DIY-städprodukter kan du hålla ditt hem rent och hälsosamt samtidigt som du bidrar till en bättre miljö. För att få bästa möjliga resultat kan du anlita en städfirma som har expertkunskap och rätt utrustning för att göra städningen så effektiv som möjligt.

Besöka veganisma för miljövänliga tips.

~ Tulpar ~

Kanske är du intresserad av skönhet och hälsa? Kolla in den här bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *